Taal

Dit is FotoVriend - Deel 2: Ons online gastenalbum


In een blogreeks laten wij zien wat ons concept zo uniek maakt. Waarom wij tijdens bruiloften altijd met twee fotografen fotograferen lees je in deel 1. Kijk daarvoor hier.

Deze blog gaat over een functionaliteit die wij aanbieden aan onze klanten. Van bruiloften, zakelijke congressen tot grote evenementen en festivals wordt gebruik gemaakt van ons "online gastenalbum". Wat dat precies inhoudt lees je hieronder!

Het gastenalbum, wat is dat?

Klanten krijgen een account waarop zij alle foto's op hun gemak kunnen bekijken, downloaden en nabestellen. In een van onze eerste blogs vertelden we daarover meer. Hoewel dat natuurlijk al erg handig is, bijvoorbeeld om op bezoek bij familie de foto's te laten zien, kan dat nóg beter, vinden wij! 

Alle bezoekjes langs familie zijn natuurlijk erg gezellig, maar leuker is het wellicht als zij zelf nadien ook de foto's kunnen bekijken zonder dat jullie er zijn. Daarop hebben wij een oplossing bedacht. Ons "gastenalbum" is een online beveiligde pagina waarop klanten met een uniek wachtwoord kunnen inloggen en de door jullie geselecteerde foto's thuis kunnen bekijken. Dat scheelt gesleep met een tablet of laptop langs vrienden en familie en dus is er meer tijd om gezellig bij elkaar te zitten!

Beheer zelf welke foto's je wilt laten zien aan je gasten.

Hoe werkt het?

Tijdens het evenement krijgen de gasten de mogelijkheid een gepersonaliseerd kaartje mee te nemen met daarop een unieke code. Bovenaan deze blog zie je op de foto zo'n kaartje, speciaal ontworpen voor een bruiloft van afgelopen zomer. Vervolgens kunnen ze zich via onze website op deze pagina die unieke code invoeren en hun gegevens achterlaten. Als de foto's beschikbaar zijn krijgen ze automatisch een link met een wachtwoord waarmee ze het gastenalbum kunnen bekijken. Alleen met dát wachtwoord is het mogelijk het album te bekijken. Veilig dus!

Maar mijn privacy dan?

Natuurlijk hebben we daar rekening mee gehouden. Het is niet de bedoeling dat jullie foto's over het internet komen te zwerven. Ze staan dan ook op een beveiligd gedeelte van onze website, zoals we hierboven al aangaven. Maar belangrijker nog, als klant bepaal je zelf welke foto's aan de gasten worden getoond! Wil je de voorbereidingen liever niet aan het 'grote publiek' laten zien? Geen probleem. Jullie maken zelf de selectie welke foto's getoond worden!

Zakelijke klant? Op deze manier bereiken de foto's van jullie evenement ook de bezoekers! 

Ook voor zakelijke klanten

Festivals, congressen en andere grote evenementen vragen om een goede manier om foto's hun bezoekers, werknemers of clienten te laten bereiken. Veel zakelijke websites zijn hierop niet ingericht, daarom is het gastenalbum uitermate geschikt voor onze zakelijke klanten. Op deze manier bereiken de foto's van jullie evenement ook daadwerkelijk de bezoekers. Stuur zelf een e-mail aan alle relevante mensen met een link en het wachtwoord, of laat ze zich op het evement zelf opgeven om later automatisch bericht te krijgen als de foto's beschikbaar zijn. Vragen? Neem vrijblijvend contact op voor specifieke wensen of mogelijkheden.

OVER DE AUTEUR

Ramon is gepassioneerd fotograaf. Met zijn ervaring als docent weet hij ook zijn kennis en ervaring te gebruiken om anderen betere fotografen te maken!

MEER VAN DEZE AUTEUR

Scroll to Top